fbpx

Категорија: Информатички технологии

Сакате да заработите џепарлак, чувајќи нечие милениче?

Тинејџер сте, на кој му треба дополнителен џепарлак? Сакате да чувате куче, маче, птица за неколку дена? Оставете Ваш контакт телефон или е-маил и ќе Ве поврземе со некои сопственици на мирољубиви миленичиња…

Прочитај повеќе...

Премногу обврски, а премалку време?

Растеретете го Вашиот ден,  препуштете ни ги Вашите задачи. Се што треба да направите е да нарачате задача која драго ќе ја препуштите на некој од соседството, а ние ќе Ви се јавиме со нашата понуда…Испратете барање, ние ќе Ви одговориме !

Прочитај повеќе...

Што сакаат луѓето од својата работа? – Теоријата на Херзберг

Теоријата на Херзберг е базирана на прашањето: Што сакаат луѓето од својата работа? Луѓето никогаш не се задоволни со сè што се случува во текот на работата и работното место. Има одредени елементи или фактори кои ги задоволуваат и некои кои не ги задоволуваат. Неговата теорија се обидува да објасни […]

Прочитај повеќе...

Управување со човечки ресурси

Менаџментот на човечки ресурси е процес на управување со луѓе во организациите на структуриран и темелен начин. Ова ги опфаќа областите на екипирање, задржување на вработените, утврдување и управување со плати и надоместоци, управување со перформансите, управување со промени и грижа за излез од компанијата за заокружување на активностите. Функцијата […]

Прочитај повеќе...

Преку анализа на пазарот до вистинска маркетинг стратегија

Живееме во ера на глобален пазар. Компаниите се соочуваат со голема конкурентност. Нивниот опстанок, раст и развој се поврзуваат со способноста за прилагодување на нивниот внатрешен потенцијал со пазарните барања. Во овој поглед, значајна улога има маркетингот како процес на идентификување, антиципирање и профитабилно задоволување на потребите и барањата на […]

Прочитај повеќе...