fbpx

Категорија: Работни места

Слободни работни места, второ тримесечје од 2020 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2020 година, стапката на слободни работни места изнесува 1.36 %.Највисока стапка на слободни работни места има секторот Ѓ – градежништво 3.46 %, додека најмала е стапката во секторот Г – Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација и […]

Прочитај повеќе...

Пазар на труд во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, во III тримесечје од 2019 година, активното население во Република Македонија изнесува 964 248 лица, од кои вработени се 799 546, а 164 702 лица се невработени. Стапката на активност во овој период е 57.2, стапката на вработеност 47.4, додека стапката на невработеност изнесува […]

Прочитај повеќе...

Сакате да заработите џепарлак, чувајќи нечие милениче?

Тинејџер сте, на кој му треба дополнителен џепарлак? Сакате да чувате куче, маче, птица за неколку дена? Оставете Ваш контакт телефон или е-маил и ќе Ве поврземе со некои сопственици на мирољубиви миленичиња…

Прочитај повеќе...

Премногу обврски, а премалку време?

Растеретете го Вашиот ден,  препуштете ни ги Вашите задачи. Се што треба да направите е да нарачате задача која драго ќе ја препуштите на некој од соседството, а ние ќе Ви се јавиме со нашата понуда…Испратете барање, ние ќе Ви одговориме !

Прочитај повеќе...