fbpx

Ознака: пазар на труд

Пазар на труд во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, во III тримесечје од 2019 година, активното население во Република Македонија изнесува 964 248 лица, од кои вработени се 799 546, а 164 702 лица се невработени. Стапката на активност во овој период е 57.2, стапката на вработеност 47.4, додека стапката на невработеност изнесува […]

Прочитај повеќе...