fbpx

Ознака: Market segmentation

Преку анализа на пазарот до вистинска маркетинг стратегија

Живееме во ера на глобален пазар. Компаниите се соочуваат со голема конкурентност. Нивниот опстанок, раст и развој се поврзуваат со способноста за прилагодување на нивниот внатрешен потенцијал со пазарните барања. Во овој поглед, значајна улога има маркетингот како процес на идентификување, антиципирање и профитабилно задоволување на потребите и барањата на […]

Прочитај повеќе...